Бързо и трайно отслабване

Бързо и трайно отслабване

Правило 1. Намалете въглехидратите и захарта.

Важна част за бързо и трайно отслабване е ограничаването на въглехидратите и захарта. Въглехидратите са основният източник на енергия за тялото. Въглехидратите стимулират секрецията на инсулин повече от другите. Инсулинът е основният хормон, отговорен за натрупването на мазнини в тялото. Кръвната захар е ниска, концентрацията на инсулин също е намалена, в резултат на което мазнините се извличат от запасите като енергиен източник. Тялото започва да изгаря собствените си мазнини вместо въглехидрати.

Друго предимство на понижаването на нивата на инсулин е, че бъбреците премахват повече натрий и вода от тялото, което намалява излишната течност. Много от хората губят до 5 кг през първата седмица на отслабване.

Когато ограничавате въглехидратите, яжте до ситост, без да гладувате. Понижавайки нивата на инсулин, губим мазнини на автопилот. Ако искате да отслабнете правилно – оценете важността на ограничаването на въглехидратите и захарта.

Ако много Ви се ядат въглехидрати, яжте овес, ориз, елда, картофи или плодове.

Правило 2. Яжте повече месо и зеленчуци за бързо и трайно отслабване

Всяко хранене трябва да включва достатъчно протеини, малко мазнини и много малко въглехидрати. Ако консумирате зеленчуци, те автоматично ще намалят приема на въглехидрати до 20-50 грама на ден.

Ниско въглехидратни зеленчуци: броколи, карфиол, спанак, къдраво зеле, брюкселско зеле, зеле, маруля, краставица, целина и други.

Източници на протеин:

  • Месо – говеждо, пилешко, свинско, агнешко и др.
  • Риба и морски дарове – сьомга, пъстърва, скариди, омар и др.
  • Яйца.

Протеиновите диети повишават метаболизма от 80 до 100 калории на ден. Диетата на базата на месо и зеленчуци съдържа фибри, витамини и минерали, необходими за здравето. Няма физиологична нужда от зърнени култури.

Не се страхувайте от мазнини, хапвайте ги. Най-добрите мазнини могат да бъдат открити в кокосовото масло, което е богато на триглицериди със средна верига. Най-добрите източници на мазнини са зехтинът, кокосовото масло и авокадото. Наситените мазнини не увеличават риска от сърдечни заболявания, според изследванията.

Високо протеиновата диета може да намали апетита. Подобна диета намалява натрапчивите мисли за храната с 60%, желанието за пиршество през нощта наполовина и намалява средната консумация с 400 на ден.

Правило 3. Физическа активност

Въпреки че 70% или дори 80% от успеха зависят от храненето, тренировките помагат да се допълни и ускори процеса. Най-добрият вариант е да тренирате във фитнес залата 3-4 пъти седмично. Ако предпочитате, тичайте или ходете бързо сред природата. Изкачвайте стълбите пеш, тренирайте у дома. Може да ползвате степер. Това ще помогне за трайното отслабване и за Вашето добро здраве.