Ефективно отслабване

Ефективно отслабване

Ето няколко прости съвети за ефективно отслабване и как да не навредите на тялото си:

1.Храната Ви трябва да съдържа протеини, мазнини и въглехидрати. Яжте 3 пъти на ден не големи порции. Ставайте от масата малко гладни. Засищането се усеща след 20тина минути.

2.Не се наяждайте и претоварвайте късно вечерта, препоръчително е последното хранене да е леко и да се прави 2 часа преди лягане, така че тялото да се чувства добре на сутринта .

3.Постарайте се във Вашата диета има различни зърнени култури, които дават продължително насищане. Яжте пълнозърнест хляб, а не рафиниран бял.

4.Пийте достатъчно вода (не чай или сок, а вода) – 30 мл на килограм тегло.

5.Яжте много зеленчуци и плодове на ден.

6.Яжте риба поне 1-2 пъти седмично.

7.Ограничете приема на сол до 3-4 г на ден.

8.Откажете се напълно от сладките напитки и содата. Без кифлички, сладкиши, мармалад, чипс, бърза храна.

9.Спете повече от 5-6 часа на ден, заспивайте преди 23 часа.

10.Нека спортът и всякаква физическа активност станат Ваш приятел. Ограничете или спрете консумацията на алкохол.

11.Започнете днес! Не утре, а днес!

Сега знаете как да отслабнете. Основното е да се настроите сериозно към резултата. По време на отслабването ще се разсейвате от празниците и тежките работни дни. Всички тези фактори ще Ви тласкат към големи количества въглехидрати. Ако можете да сте настойчиви, тогава забележете резултатите.

За да оцените собствения си напредък, по-добре е да се откажете да се теглите постоянно на кантара, а да се концентрирате върху талията си. Така можете най-добре да разберете дали губите мазнини или не. Теглото Ви по време на физически тренировки  с тежести може да не се промени, поради замяната на мазнините с мускули, затова пък фигурата Ви ще изглежда добре.

Започнете дневник, в който ще оценявате междинните си успехи или анализирате причините за неуспехите. Просто не започвайте в понеделник или новата година, обърнете внимание на съветите за ефективно отслабване днес. Започнете нов живот Днес!